Dutch Swing begint met overwinning voor Koen Kouwenaar: 'Dit geeft veel voldoening, want ik zat in een diep dal' (2024)

"Het werd wel weer tijd dat ik bovenin meedeed, dit had ik lang niet meegemaakt", begint Kouwenaar het gesprek met GOLF.NL, een dag na zijn overwinning. Met een totaal van -17 kwam hij in een play-off tegen de FransmanMathieu Decottignies Lafon. Met een birdie op de eerste extra hole was de beker voor de Brabander.

Ik had toen wel een beetje ontlading, het gaf veel voldoening

"Ik wist op de tee van de laatste hole pas hoe ik ervoor stond", vertelt de leider na twee rondes. "Mijn vader zei dat ik birdie moest maken voor een play-off. 18 is een rare hole, want er kan van alles gebeuren op die korte par 4. Op de eerste dag sla ik mijn bal daar over de bomen op de green met mijn ijzer-3 en ik maak de putt voor eagle. Een dag later moest ik een paar keer chippen en werd het bogey. Nu sloeg ik de bal in de bunker voor de green. De vlag stond voorop, dus het was een heel moeilijke up & down. De bunkerslag kon niet beter eigenlijk, maar toch had ik nog 5 meter voor birdie. Ik wist dat 'ie erin moest en ik loop 'm erin. Ik had toen wel een beetje ontlading, het gaf veel voldoening."

Play-off

De play-off werd gespeeld op diezelfde hole 18 van Westwoud. "Ik had een heel goed gevoel op de tee. Ik wist al dat het een goede week was, maar toch wilde ik koste wat kost winnen. Ik was gretig. Met winnen krijg je toch de dopamine dat iedereen je feliciteert en de bevestiging dat je het kan onder druk. Ik sloeg mijn bal links van de green in de bunker. Dat was een betere plek dan in de reguliere ronde. Mijn bunkerslag eindigde op drie meter van de hole en ik vond dat net een beetje tegenvallen."

Ik maakte mijn putt en toen voelde ik al dat hij ging missen

Zijn tegenstander had een eagleputt na een fraaie afslag. "Maar hij putte zijn bal er anderhalve meter doorheen. Toen dacht ik: die van mij is bijna voor de overwinning, want zijn putt wordt dan veel langer. Ik maakte mijn putt (zie foto onder) en toen voelde ik al dat hij ging missen. Nadat hij de bal raakte, zag ik meteen dat 'ie onderlangs ging. Dat was lekker. Daarna heb ik bij een barbecue met vrienden wel een paar wijntjes gedronken!"

Dutch Swing begint met overwinning voor Koen Kouwenaar: 'Dit geeft veel voldoening, want ik zat in een diep dal' (1)

Veel leuke reacties

Zijn vader, broertje en vriendin kwamen zaterdag kijken. Kouwenaar: "Dat was heel leuk, want zij steunen mij altijd. En mijn mental coach was er. Hij zou naar drie toernooien komen dit seizoen en dit was de derde. Dat kwam dus mooi uit. Het is verder bijzonder om te zien hoe iedereen meeleeft en hoe erg het mij gegund wordt via WhatsApp en Instagram. Een aantal collega's en vrienden zeiden dat ze het inspirerend vinden hoe ik met mijn sport bezig ben, dus dat is heel speciaal om te horen."

Ik wist dat het mentaal was, maar hoe ga ik hier ooit uitkomen? Hoe ga ik die bal rechtdoor slaan?

De mental coach is de Brit Chris Henry die met meerdere golfers (en snookerspelers) werkt. Sinds eind vorig jaar werken ze samen, want Kouwenaar had op de golfbaan veel mentale problemen met zijn swing. "Dat heeft met vertrouwen te maken en ook een beetje omdat je als professional voor je brood speelt. Het ging vanaf begin 2023 alleen maar bergafwaarts. Vorig jaar zat ik echt in een diep dal. Ik wist dat het mentaal was, maar hoe ga ik hier ooit uitkomen? Hoe ga ik die bal rechtdoor slaan? Op de drivingrange sloeg ik nog altijd goede ballen, maar onder druk werd matig al snel heel slecht. Ik was op een slechte manier met het resultaat bezig, want het beklemde mij."

Door hulp van Henry gaat het nu de goede kant op. "Het is voor mij van belang om veel met het onbewuste bezig te zijn. Daar doe ik oefeningen voor. En ik moet minder aandacht aan techniek geven, want daar zit het probleem niet. Deze overwinning is de ultieme bevestiging dat het de goede kant opgaat. Al ben ik er nog lang niet", aldus Kouwenaar, die de komende twee toernooien van de Dutch Swing op De Gelpenberg en Stippelberg ook meedoet.

Mike Toorop werd vijfde op zijn thuisbaan en deed goede zaken voor de Order of Merit. De Noord-Hollander staat nu negende, achter Aydan Verdonk (zevende) en Dario Antonisse (achtste). Overige Nederlanders die de cut haalden: Floris de Haas eindigde als dertiende, Verdonk en Rodi Vlasveld 27ste, Michel van Zijl 39ste en beste amateur was Nathan Hooft op de 24ste plaats.

Uitslag

DP World Tour

HetD+D REAL Czech Masters opPGA National OAKS Prague is gewonnen door David Ravetto. De Fransman bleef de concurrentie vier slagen voor na een fenomenale vierde ronde in 64 slagen (-8). Met 23 onder par verwees hij Jesper Svensson naar het 'zilver'.Richie Ramsay, Frederic Lacroix en Adrien Saddier werden gedeeld derde.

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

Beste Nederlander werd Darius van Driel (-15) op een knappe tiende plaats. Hij zal toch een zure nasmaak hebben, want de Hagenaar eindigde met een dubbel bogey. Op zowel vrijdag als zondag wist Van Driel maar liefst acht birdies te maken. Joost Luiten haalde ook het weekend en werd verdienstelijk 23ste (-13). Daan Huizing en Wouter de Vries misten de cut.

Uitslag

Derde plaats voor Meekers

Op de LET Access Series was het een goede week voor Romy Meekers. Zij werd gedeeld derde in hetDestination Gotland Ladies Open na rondes van 68, 69 en 73. "Ik ben blij met een derde plek, ondanks gemengde gevoelens", reageert ze. "Het spel voelt heel solide en zo was de hele week ook eigenlijk. De eerste negen in de laatste ronde verliep zoals de eerste dagen, maar op mijn laatste negen holes maakte ik te veel fouten om onder par te blijven en daar laat ik absoluut de winst liggen. Het speelde niet makkelijk met de wind, maar dat was een mooie uitdaging."

Dit zijn de momenten waar ik van kan leren en ik hoop nog vaker in deze situatie te komen en het beter af te ronden

Meekers had lange tijd zicht op de toernooizege. "Ik wist met drie holes te spelen dat ik vier slagen achter lag, dus een goede finish was nodig. De birdie op 16 was top, maar mijn afslag op 17 ging het water in. Daar maak ik nog een goede par, maar helaas eindig ik met een drieputt op de laatste. Dat is wel een hele zure nasmaak."

Al met al was het een positief toernooi in Zweden: "Het is een fijn gevoel om weer eens echt bovenin mee te doen, weliswaar een niveau lager dan de Ladies European Tour, maar dit is een hele goede les en een leerzame week. Dit zijn de momenten waar ik van kan leren en ik hoop nog vaker in deze situatie te komen en het beter af te ronden."

Lauren Holmey speelde ook sterk en eindigde als zevende. Pasqualle Coffa werd negentiende. In het Schots Open op de LET misten Anne van Dam en Nikki Hofstede de cut.

Uitslag

Zaterdag werd Scott Woltering tweede in het Boys' Amateur. Lees hier het verslag van zijn toernooi.

Gerelateerd

  • Koen Kouwenaar na dertien gemiste cuts: 'Er is licht aan het einde van de tunnel'
  • Van Dam tankt vertrouwen voor Parijs; Harryvan en Meekers kijken positief naar rest van seizoen

Lees meer over

Pro Golf Tour DP World Tour LET LET Access Topgolf

Dutch Swing begint met overwinning voor Koen Kouwenaar: 'Dit geeft veel voldoening, want ik zat in een diep dal' (2024)
Top Articles
Top-Ranked Teams Remain Unchanged in This Week's TSWA Rankings
SilverSingles Review: Our Experience in 2024
Menards Thermal Fuse
Blorg Body Pillow
Room Background For Zepeto
Seething Storm 5E
15 Types of Pancake Recipes from Across the Globe | EUROSPAR NI
Craigslist - Pets for Sale or Adoption in Zeeland, MI
Mawal Gameroom Download
The Weather Channel Facebook
What Is A Good Estimate For 380 Of 60
Shemal Cartoon
Bestellung Ahrefs
24 Hour Walmart Detroit Mi
Used Drum Kits Ebay
Baywatch 2017 123Movies
Unit 33 Quiz Listening Comprehension
10-Day Weather Forecast for Florence, AL - The Weather Channel | weather.com
Jinx Chapter 24: Release Date, Spoilers & Where To Read - OtakuKart
Bing Chilling Words Romanized
Little Caesars 92Nd And Pecos
Sussur Bloom locations and uses in Baldur's Gate 3
67-72 Chevy Truck Parts Craigslist
Gran Turismo Showtimes Near Marcus Renaissance Cinema
پنل کاربری سایت همسریابی هلو
EVO Entertainment | Cinema. Bowling. Games.
Motorcycle Blue Book Value Honda
Tinyzonehd
Www.1Tamilmv.con
Japanese Emoticons Stars
Ipcam Telegram Group
Stubhub Elton John Dodger Stadium
Delta Rastrear Vuelo
Japanese Pokémon Cards vs English Pokémon Cards
Rust Belt Revival Auctions
Forager How-to Get Archaeology Items - Dino Egg, Anchor, Fossil, Frozen Relic, Frozen Squid, Kapala, Lava Eel, and More!
Orangetheory Northville Michigan
Samsung 9C8
Facebook Marketplace Marrero La
Hannibal Mo Craigslist Pets
Viewfinder Mangabuddy
Temu Y2K
Flags Half Staff Today Wisconsin
Vocabulary Workshop Level B Unit 13 Choosing The Right Word
Cocorahs South Dakota
Mychart Mercy Health Paducah
Fairbanks Auto Repair - University Chevron
22 Golden Rules for Fitness Beginners – Barnes Corner Fitness
Gonzalo Lira Net Worth
Craigslist Sarasota Free Stuff
Craigslist.raleigh
Skybird_06
Latest Posts
Article information

Author: Patricia Veum II

Last Updated:

Views: 5233

Rating: 4.3 / 5 (44 voted)

Reviews: 83% of readers found this page helpful

Author information

Name: Patricia Veum II

Birthday: 1994-12-16

Address: 2064 Little Summit, Goldieton, MS 97651-0862

Phone: +6873952696715

Job: Principal Officer

Hobby: Rafting, Cabaret, Candle making, Jigsaw puzzles, Inline skating, Magic, Graffiti

Introduction: My name is Patricia Veum II, I am a vast, combative, smiling, famous, inexpensive, zealous, sparkling person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.